Типови на амбалажни кутии и модели на кутии

Квалитетите на брановидни картони дозволуваат изработка на различни видови на транспортни и комерцијални амбалажни кутии, како:

  • Американски кутии
  • Едноделни и дводелни
  • Телескопски и
  • Самосклопливи

На површината на транспортните кутии може да се печатат ликовни и графички решенија во флексо техника со бои кои се водорастворливи и не се опасни по здравјето на оние кои работат со нив а и по околината. Кашираните комерцијални кутии се изработени од брановиден картон каширан со офсет отпечатена хартија и се со неверојатни карактеристики и висококвалитетни графички ефекти.

Врсти на материјали за изработка на картонска амбалажа

Во производната програма се користат неколку типа на трослоен и петослоен картон со можност бранот да биде микро или Е-бран, Б-бран или Ц-бран што ја одредуваат висината на картонот.